LOPPUUNMYYTY / Tekstejä työstäkieltäytyjille

Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Vastikkeetonta rahaa kaikille!

 

Aktiivimalli kiteyttää rankaisemiseen perustuvan työllisyyspolitiikan mielettömyyden. Se on viimeisin etappi nykyisen hallituksen ristiretkessä työttömiä vastaan. Mallista päättäneet poliitikot eivät kuitenkaan osanneet ottaa laskuihin sitä pinnan alla pitkään kytenyttä raivoa, joka velloo nyt kaikkialla.

Aktiivimalli on nostattanut myrskyn, jonka pauhu voi pyyhkiä mennessään koko vallassaolevan työttömiä kurittavan kyykytyskoneiston. Tästä ei ole paluuta takaisin.

On aika järjestäytyä taistelemaan työttömien kepittämisen lopettamiseksi. Työstäkieltäytyjäliitto vaatii kaiken vastikkeellisuuden poistamista työttömyys- ja sosiaaliturvajärjestelmästä sekä kaikkien jo langetettujen karenssien välitöntä perumista. Olkoon aktiivimallin kaataminen vasta alkua!

LOPPU PALKKATYÖN PAKKOVALLALLE!

  • Työstä kieltäytyminen on elämän ottamista omiin käsiin.
  • Työstä kieltäytyminen vapauttaa aikaa mielekkäämpään toimintaan.
  • Työstä kieltäytyminen on ympäristöteko.

Nykyisen työllisyyspolitiikan ensisijainen tehtävä on lisätä kilpailua työttömien välillä. Se pakottaa työnhakijat hyväksymään huonoja työehtoja tai työskentelemään kokonaan palkatta. Työttömyysturvan kontrollit koskevat potentiaalisesti kaikkia, jotka joutuvat myymään työvoimaansa toisten palvelukseen.

Yhä epävarmemmilla työmarkkinoilla kuka tahansa saattaa olla jo ensi viikolla työtön ja TE-toimistojen armoilla. Työttömyysturvan vastikkeellisuuden purkaminen on kaikkien työvoimaansa myyvien yhteinen etu.

Me kieltäydymme työstä, ja teemme sen suurella ylpeydellä. Työttömyys ei ole syy häpeään, eikä työhaluttomuudesta tarvitse potea syyllisyyttä. Maailmassa arvokkaita asioita ei mitata sillä, voiko ne tuottaa halvalla palkkatyöllä. Arvokkaat asiat tunnistaa lopulta vain siitä, haluammeko me tehdä niitä.

Edessä on kuuma kevät. Mikään työrauha ei ole liian vahva rikottavaksi.
Kunnes viimeinenkin karenssi on kumottu!

—Työstäkieltäytyjäliitto

Sisällys:
Vastikkeetonta rahaa kaikille! – Työstäkieltäytyjäliiton ohjelmajulistus – Työttömyyspolitiikka ja työstä kieltäytyminen – Sepät korpilakossa keskellä Helsinkiä – Poliittisten innovaatioiden laboratorio – Taistelu työvoimatoimistossa – TKL Consulting X TE-toimisto – Rottia ja ihmisiä – Karensseja työnantajille – Enemmän vai vähemmän? – Työstäkieltäytyjäliiton perhevapaamalli – Vinkkejä työn välttelyyn – Just say no to work! – Marx synapseissa – Usein kysytyt kysymykset

Nidottu, 96 sivua, omakustanne © TKL 2018