Ale!

Route Couture

Alkuperäinen hinta oli: 10.00 €.Nykyinen hinta on: 6.00 €.

Alhaisin hinta 30 päivän aikana: 6.00 .

Tämä valokuvakirja esittelee Route Couture -taideprojektin, jossa taiteilijat valmistavat vaatteita ja asusteita yliajettujen eläinten turkiksista. Route Couture näyttää villieläimestä puolen, johon usein törmätään vain tiellä tai sen pientareella. Projektin asut on valmistettu kuolleista eläimistä, jotka teiden varsilla rinnastuvat lähinnä roskiin.

Eläinperäisten tuotteiden tuotantotapa on pitkälti häivytetty näkymättömiin mainonnassa. Mediaeläin ei näyttäydy fyysisenä, elävänä, hengittävänä tai tuntevana olentona. Tilalle on asetettu kuluttajan mielenrauhan takaavia söpöjä hahmoja, jotka antautuvat mielellään ihmisen ravinnoksi tai antavat meille maitoa iloisesti ammuen. Raadoista tehdyt asut ja niistä otetut valokuvat kommentoivat suhdettamme eläimiin.

Route Couture -taiteilijaryhmään kuuluvat Lari Lätti, Karoliina Paappa, Leena Pukki ja Stina Riikonen. He ovat työskennelleet Route Couturen parissa vuodesta 2008 lähtien. Stina Riikosen kanssa projektissa on työskennellyt myös vaatesuunnittelija Satu Riikonen. Taiteilijoiden tuotantoa vuosilta 2008-2016 esittelevän kirjan ovat koostaneet Karoliina Paappa ja Leena Pukki. Ryhmän lisäksi kuvista vastaavat valokuvaajat Meeri Koutaniemi, Minea Koskinen ja Uula Kontio.

Route Couture on toiminut inspiraation lähteenä tunnetuille kirjoittajille, jotka kertovat kukin omalla tavallaan projektin nostamista teemoista. Tekstejä ovat kirjoittaneet kuvataiteilija Terike Haapoja, kriitikko Otso Kantokorpi, kuraattori Jussi Koitela, taiteentutkija Katve-Kaisa Kontturi sekä kirjailijat Rosa Liksom, Antti Nylén ja Raimo Pesonen.

routecouture.org